Taurus 2X2: terenní rozkládací motocykl, který zatoužíte mít doma i vy

Taurus 2X2: terenní rozkládací motocykl, který zatoužíte mít doma i vy 1

Milujete motorky a terénní auta, se kterými můžete brázdit po náročném terénu? V tom případě je terénní rozkládací motocykl Taurus 2 × 2, pro vás více jako stvořený.

Už na první pohled vás upoutá svými mohutnými 30 cm širokými pneumatikami. Tento unikátní terénní motocykl vyrobený v Rusku, je zajímavý především díky pohonu obou kol (čemuž nasvědčuje i název Taurus 2 × 2), nízké hmotnosti a možnosti rychlého rozložení na menší části. Váha celého motocyklu je pouze 89 kg. Pokud byste se však svého Tauruse rozhodli vylepšit o startér s baterií a LED osvětlení, jeho váha se zvýší zhruba o čtyři kilogramy.

Rozkládací motocykl Taurus 2 × 2 je ideální volbou pro jízdu v blátivém či zasněženém terénu, po kterém se díky robustním 25-palcovým pneumatikám pohybuje s naprostou lehkostí. Terénní stroj je poháněn čtyřtaktním motorem Honda GX-210 s výkonem 7 koní. Jeho maximální rychlost je omezena na 35 km/h a doplňuje jí k natankování čtyřlitrová nádrž, jež udrží motocykl 2-3 hodiny v provozu.

Tento původně terénní motocykl vznikl v dílně konstruktéra Akexandra Y. Zinina. Když si v Rusku našel několik fanoušků, stroj se dostal i do sériové výroby. Jeho cena se pohybuje kolem 1500 EUR, dosud však není na našem trhu přístupný. Zatím je Taurus 2 × 2 určený pouze pro ruský trh, avšak v plánech je vývoz i do některých zemí Evropy a USA. Uvidíme, zda se tato skládací motorka jednoho dne objeví i na slovenském trhu.