Bulgari Octo Finissimo: světově nejtenčí hodinky s minutovou repeticí

Bulgari Octo Finissimo: světově nejtenčí hodinky s minutovou repeticí 1

Bulgari pokořil v roce 2016 další z hodinářských rekordů a vyrobil nejtenčí hodinky s minutovou repetící na světě. Bulgari Octo Finissimo přijdou na svět v limitovaném počtu 50 kusů. Jelikož jde o technicky velmi vyspělé hodinky, vzbudily na výstavě Baselword náležitou pozornost.

Bulgari Octo Finissimo tvoří titanové pouzdro, které je pouze 6.85 mm tlusté a 40 mm široké. Korunka je taktéž titanová s výbrusem z drahého kamene.

Hodinky Vacheron Constantin Patrimony Contemporaine z roku 2014 a se svým 8,09 mm tlustým pouzdrem drželi rekord pouze chvíli. Bulgari poráží Žáček nejen velikostí pouzdra ale i velikostí strojku. Uvnitř hodinek se nachází in-house strojek v podobě kalibru BVL 362 o tloušťce nepatrných 3.12 mm. Hodinky Vacheron Constantin měli strojek o tloušťce 3.8 mm. Samozřejmě, že oba kousky jsou velmi zajímavé, po technické stránce však více bodují Bulgari Octo Finissimo.

V oblasti výroby hodinek s minutovou repetící není Bulgari žádným nováčkem. Ve svém portfoliu má celou řadu základních, ale i neuvěřitelně komplikovaných hodinek. Netřeba se proto divit, že nyní přichází s nejtenčími ozvučenými hodinkami. Je to velmi zajímavé, protože před několika lety by to o značce Bulgari nikdo neřekl. Kromě hodinek Octo Finissimo má ve své nabídce nejtenčí hodinky s komplikací Tourbillon. Octo Finissimo Tourbillon debutovali spolu s kolekci Bulgari octo Finissimo v roce 2014. Nejnovější Bulgari octo Finissimo na tuto tradici navazují.

Pískovaný titan není materiálem, který by většina lidí na luxusních hodinkách třídy high-end očekávala. Je však jedním z nejlepších materiálů, které se hodí na výrobu hodinek s minutovou repetícií. Jeho vlastnosti vůbec netlumí zvuk zvonkohry, což není pravidlem v případě zlata nebo platiny. Ocel a titan je proto nejlepší volbou v případě, že chcete nejhlasitější hodinky s tím nejčistším zvukem. Zadní strana pouzdra obsahuje safírové sklo, přes které je možné sofistikovaný pohon hodinek obdivovat.

Kalibr BVL 362 je vyroben precizně ručně, přičemž pracuje na 3 Hz (21,600 bph) s výkonovou rezervou 42 hodin. Nabízí přehled o čase včetně malé sekundové ručičky a mechanismu s kladivy a gongy. Jediné, co těmto hodinkám chybí je indikátor výkonové rezervy, které původní Bulgari Octo Finissimo hodinky měli a které by jinak hodinkám přidal na tloušťce. K hodinkám se dodává matný černý náramek z kůže aligátora včetně titanové spony. Cena za 160.000 švýcarských franků