HOTEL KAKSLAUTTANEN – POLÁRNÍ ZÁŘE POD SKLENĚNÝM IGLU

HOTEL KAKSLAUTTANEN - POLÁRNÍ ZÁŘE POD SKLENĚNÝM IGLU 1

Toto zařízení nabízí jedinečnou příležitost strávit noc ve vytápěném iglú. Jeho skleněný strop je speciálně navržen tak, aby poskytoval neuvěřitelný výhled na krásnou polární záři.

Hotel Kakslauttanen se nachází ve Finsku, v polárním kruhu. Vytvoření tohoto střediska trvalo několik let, ale je první svého druhu. Architekti vyřešili i problém s fyzikou. Každá normální skleněná koule by po čase vytvořila na oknech mlhu, ničící nádherný výhled. Podobně jako když sedíte v teplém autě, tak se okna orosí a vytvoří se mlha. Kakslauttanen tento problém vyřešil tím, že zaměstnanci použili tepelné sklo, které zůstane křišťálově jasné i tehdy, když venkovní teplota klesne pod -30 °.

Kakslauttanen poskytuje výborné příležitosti k pozorování Aurora Borealis (polární záře na severním pólu), bez prakticky žádného světelného znečištění. Zároveň se v blízkém okolí nachází jen velmi málo stromů, zakrývajících oblohu. Aurora Borealis je nejlépe viditelná od konce srpna do konce dubna.

Kromě jednoho z nejoriginálnějších a nejlepších hotelových výhledů je iglú vybavené luxusními postelemi a horkou saunou. Máte rádi rychlé probuzení? Do ledového rybníka jsou vyřezány díry, hned za dveřmi sauny.

Psí spřežení

Hlavním lákadlem resortu je pozorování polární záře přímo z pohodlí skleněného iglú. Ale nádherné pohledy nejsou jedinou super věcí v tomto středisku. Nabízejí také „Husky safari,“ kde si můžete vzít opratě psích spřežení na noční dobrodružství. Kromě toho nabízí Kakslauttanen sněžné skútry, rybaření v ledu, sjezdové sáňkování a běžecké lyžování.