MOSKVA SE PYŠNÍ NEJVĚTŠÍM ZIMNÍM KLUZIŠTĚM NA SVĚTĚ

MOSKVA SE PYŠNÍ NEJVĚTŠÍM ZIMNÍM KLUZIŠTĚM NA SVĚTĚ 1

Tisíce metrů čtverečních ledu a zábavní podniky

Ledová plocha zaplňuje 20 510 metrů čtverečních z plochy areálu, přičemž bylo kluziště oproti minulému roku rozšířeny o 39 metrů. Ledové království podobných rozměrů se nachází už jen v Nizozemsku – kluziště FlevOnice je o 1 310 metrů menší než moskevské. Zbytek kluziště tvoří přilehlá infrastruktura – pro návštěvníky jsou tam dostupné bary, pět kaváren, restaurace a další zábavní podniky.

Kluziště své brány oficiálně otevřelo 28. listopadu. Během jeho otevření město předvedlo bohatý program, který zahrnoval velkolepou ledovou show se 150 herci. Představení se zúčastnili i olympijští šampióni v bruslení Tatiana Totmianina a Maxim Marinin. Město během těchto ceremonií slaví i 150. výročí otevření prvního veřejného zimního kluziště v Rusku.

Obrovské kluziště, ve kterém se nudit nebudete

Kluziště se nachází v areálu VDNKh (Exhibition of Achievements of National Economy) mezi fontánami People Friendship a Stone Flower. Jeho kapacita je zhruba 4 500 lidí, avšak během sezóny do areálu vpouštějí o několik stovek návštěvníků více, protože zájem veřejnosti je opravdu velký. Kluziště je kvůli bezpečnosti a komfortu bruslení rozděleny do několika zón: velký okruh, nekonečno, zóna pro zamilované, dětská a hokejová zóna. Přes 20 000 metrů čtverečních ledu osvětlují různobarevné světla, které vytvářejí dojem skutečného ledového království. V areálu se kromě zábavných a gastronomických podniků nachází i šest půjčoven sportovních potřeb, dvě zdravotnická zařízení a několik šaten, určených pro návštěvníky.