Z ARKTIDY NA ANTARKTIDU SOUKROMÝM TRYSKOVÝM LETADLEM ZA 11 DNÍ

Z ARKTIDY NA ANTARKTIDU SOUKROMÝM TRYSKOVÝM LETADLEM ZA 11 DNÍ 1

Je to vůbec poprvé co se v nabídce cestovní kanceláře objevil takový druh zájezdu. Cestovatelé s časem a prostředky obvykle podnikají své cesty ze západu na východ. Nová 11-denní expedice je však jiná. Nabízí nezapomenutelné zážitky ve směru sever jih v soukromém proudovém letadle.

Počet cestujících je omezen na 10 pasažérů, přičemž expedice začne v Anglickém hotelu Luton Hoo dna 02.01.2017.

Skupina cestujících bude shromážděna na uvítací večeři a na druhy den poletí na soukromé stíhačce Bombardier Global 5000 letky Harrods do finského městečka Ivalo. V Kakslauttanen Hotel cestující prospí tři noci, přičemž budou ubytováni ve skleněných iglú a dřevěných chatkách. Budou zde mít dostatek příležitostí k objevování okolí a polární záře. Volnočasové aktivity budou zahrnovat lyžování, jízdu na středcích nebo na psích spřežení, rybaření na ledu a výlet na palubě ledoborce Sampo. V tomto ročním období tu bývá polární záře téměř na denním pořádku.

Z Finska se poletí přímo do Kapského Města (se praporkem na doplnění paliva), kde si budou moci cestující v krátkosti užít tepla. Skupina bude před pokračováním cesty na Antarktidu ubytována v hotely Cape Grace. Následně ji Iljušin 76 Intercontinental dopraví na zmíněný sedm kontinent.

Toto roční období bývá na Antarktidě charakteristické polární žárem, která poskytuje neuvěřitelný zážitek. Malá skupina cestujících si bude moci vybrat z různých aktivit, které mohou být přizpůsobeny potřebám jednotlivců. Mezi navrhovanými aktivitami jsou pěší výlety, extrémní lyžování, výlety do ledové jeskyně nebo přechod přes zamrzlé jezero. K dispozici bude také příležitost navštívit velkou kolonii tučňáků i místních obyvatel v nedaleké ruské vědecké základně. Ubytování bude ve stylu iglú.

11-denní výlet pod vedením dvou průvodců bude stát 69 995 liber na osobu. Cena zahrnuje plnou penzi a 1,000 lb dar pro charitu Dreamflight, která umožňuje dětem s těžkým zdravotním postižením strávit dovolenou na Floridě.

Ačkoliv jsou příležitosti na návštěvu Antarktidy stále vzácné, počet high-end cestovních kanceláří, které mají takové zájezdy v nabídce narůstá. Např. společnost Explorations Company zahájila svou první sérii zájezdů v listopadu minulého roku. Nejvýhodnějším způsobem jako alespoň spatřit Antarktidu však zůstávají jednodenní vyhlídkové lety. Z Austrálie létá na pravidelné bázi Boeing 747, který po přibližně 12 hodinovém letu dosahuje svého cíle. Na palubě se nacházejí odborní lektoři a antarktických průzkumníci, kteří pomáhají objasnit všechny zajímavosti o věčně zmrzlém kontinentu. Cena na osobu je v tomto případě 7999 AUD.