KRESLENÉ POSTAVIČKY, KTERÉ FILMOVÝM STUDIUM VYDĚLALI POŘÁDNÝ BALÍK #2

KRESLENÉ POSTAVIČKY, KTERÉ FILMOVÝM STUDIUM VYDĚLALI POŘÁDNÝ BALÍK #2 1

Animované filmy si během své poměrně krátké existence získaly oblibu fanoušků po celém světě. Každé dítě má svou oblíbenou pohádkovou postavu a nejeden dospělák si rád nostalgicky zavzpomíná na dětství, jehož součástí byly i kreslené postavičky.

V první části jsme si představili první trojici nejpopulárnějších kreslených hrdinů, kteří se umístili na předních místech žebříčku. Podívejte se, jaké další animované postavičky vydělali filmovým studiím miliardy dolarů.

# 6 Gru – 1,88 miliardy dolarů

Holohlavý zloduch Gru je hlavní postavou animovaného filmu Já, padouch, který vstoupil do kin v roce 2010. Od jeho uvedení uběhlo 6 let a během krátkého období se stal Gru spolu s Mimoň známým po celém světě. Film a jeho další pokračování vydělali studiu více než miliardu dolarů. Mimoni se staly atraktivní obchodní značkou, která je snadno zpeněžitelnými – oblečení, hračky i předměty s jejich motivy jdou zejména v posledních dvou letech „na dračku“.

Tento filmový počin pomohl své produkční společnosti – Dreamworks – zajistit finanční prostředky do budoucna, které filmaři vložili do samostatného filmu o Mimoň. U diváků však neměl až takový úspěch, jak se předpokládalo. Ať už se divákům film líbil nebo ne, nezabránil obrovským ziskem z prodeje zboží s motivem Mimoň. Pokud je ještě nemáte dost, připravte se na další pokračování filmu, které by mělo vstoupit do kin v červnu 2017.

# 5 Woody – 2,6 miliardy dolarů

V roce 1995 neznámé filmové studio, o kterém dosud nikdo nikdy neslyšel, vytvořilo jeden z nejpopulárnějších animovaných filmů – šlo o film Toy Story z dílny Pixar. Neznámé filmové studio mělo dostatečně velký rozpočet, aby si do originálního dabingu hlavních postav mohlo pozvat herecké talenty Toma Hankse a Tima Allena. Pixar se díky úspěchu Woodyho stal uznávanou společností ve filmovém průmyslu.

Film Toy Story si získal masivní úspěch a další dvě pokračování byly minimálně stejně populární jako předchozí části. Postavičky Woodyho koukaly z polic hračkářství po celém světě a objevil se také v reklamách velkých společností jako McDonald nebo Walmart. Příběh hraček však ani zdaleka nekončí – můžete se těšit na čtvrté pokračování, které by mělo do kin vstoupit příští rok.

# 4 Manny – 3,34 miliardy dolarů

Příběh Doby ledové má několik hlavních postav, no nejvýraznější (a jednou z největších) je mamut Manny. Hlas mu v původním znění propůjčil komik Ray Romano. Tvůrci po úspěchu prvního filmu navázaly na příběh zvířátek iv dalších částech, čímž celé sérii neustále přidávají na popularitě.

Kromě filmových pokračování, značka Doba ledová těží iz videoher, krátkých televizních filmů, z prodeje DVD i hraček hrdinů příběhu. Toto léto do kin zavítala další část s názvem Mamutí třesk, přičemž jeho příchod propagoval silný marketing v médiích.