Jak se z „Hipster“ stal Hitler? Taková banalita mohla změnit dějiny

Jak se z "Hipster" stal Hitler? Taková banalita mohla změnit dějiny 1

Jak vznikl legendární Kníreček a odkdy ho začal Adolf Hitler nosit? Není za tím žádný srdceryvný příběh ani profesionální berlínský stylista.

Malý čtvereček pod nosem znají všichni a automaticky se váže k jednomu z nejznámějších mužů historie. Stačí se špatně oholit a hned člověka přirovnal k Hitlerovi. Jak však vznikl jeho mini-Knírek? Tehdy ještě nadějný malíř a budoucí spisovatel Adolf nosil hustý plnovous, po stranách vykrouceným nahoru.

Tak dokonalý, hustý a špičatý porost na tváři byste dnes klidně našli mezi dnešními Hipster. Co vedlo Hitlera, aby si ho oholil? Strach o vlastní život. V zákopech první světové války zjistil, že vousy mu překážejí při nasazování plynové masky. Vzpomíná si na to jeden z jeho spolubojovníků Alexander Moritz Frey. Oba patřili do řad bavorské pěchoty.

 
2377353

Hitler tehdy ležel v nemocnici, když si uvědomil, že stylové vousy ho mohou připravit o život. Plynová maska ​​díky porostu pořádně netěsnila, a tak změnil „účes“. Na obrázcích z jeho mládí je vidět, jak moc se mladý voják změnil.

Zmrtvýchvstání Adolfa Hitlera? Opětovně vydají jeho Mein Kampf!
Nebyl za tím tedy žádný manažer propagandy či profesionální stylista, který by se staral o jeho image ve světle propagandy. Hitlerovi mezitím Kníreček zůstal. Možná kdyby si ho byl nechal (a přidal i pořádnou bradu), jeho maska ​​by netěsnila a nedožil by se své slávy. Nakonec mu to i tak nepomohlo a v roce 1918 ho bojový plyn doběhl, způsobil mu nemalé zranění a dočasně ho oslepil.