Co si koupit ve Francii?

Co si koupit ve Francii? 1

Francie, srdce Evropy a kolébkou moderní civilizace, je jednou z nejnavštěvovanějších turistických destinací na světě. Své kouzlo představuje skrze bohatou historii, nekonečnou paletu kultury, umění a samozřejmě, exkluzivní francouzskou kuchyni. Proti náporu turistů, kteří ji ročně navštěvují, je Francie skvěle připravena. A to nezahrnuje pouze ubytovací kapacity a dopravní infrastrukturu, ale také množství a obrovské spektrum suvenýrů.

Turista, který chce domů přivézt něco, co by mu připomnělo dovolenou ve francouzské metropoli, má nekončící možnosti. Jedním z oblíbených a klasických suvenýrů je kovový přívěšek na klíče ve tvaru Eiffelovy věže. Tyto drobné upomínkové předměty, které lze využít jako ideální dárky pro přátele a známé, jsou běžně k dispozici na turisticky rušných místech po celé Paříži. Turisté mohou získat tyto suvenýry za výhodné ceny a množstevní slevy, zejména na parkovišti před zámkem ve Versailles.

Pro ty, kteří preferují něco klasického a tradičního, jsou k dispozici pohlednice s různými pařížskými motivy, jako je Mona Lisa, Eiffelova věž, Moulin Rouge a další. Ceny jsou různé a turisté mohou porovnávat ceny různých obchodníků a vybrat si ten nejlepší. Kromě pohlednic mohou turisté také nakoupit tašky s nápisem Paris, hrnečky, trička, pokladničky, plyšáky a klíčenky s pařížskými motivy.

Pro ty, kteří chtějí zkusit něco autentického a tradičního, je tu možnost ochutnání a nákupu francouzských sýrů. Francouzi jsou známí svou láskou k sýrům, a tak je výběr široký, od klasického camembertu až po zrající delikatesní kozí sýr. Ceny nejlevnějších sýrů se dají přirovnat k cenám u nás, ale chuť je úplně jinde.

Víno je další neodmyslitelnou součástí francouzské kultury. Turisté mají možnost ochutnat nejrůznější druhy francouzských vín a pokud je jim po chuti, mohou si domů přivézt omezené množství. Francouzská čokoláda je další pochoutkou, kterou si mohou turisté přivézt domů.

Kromě těchto klasických suvenýrů a gastronomických specialit mohou turisté také objevit výrobky tradičních řemesel, které jsou k dostání v mnoha regionech Francie. Tyto výrobky se mohou lišit od regionu k regionu, ale zahrnují fajáns, krajky, foukané sklo a hrnčířské zboží a mnoho dalšího.

už si turista vybere jakýkoli suvenýr, určitě mu připomene jeho dovolenou ve Francii a stane se mu příjemnou vzpomínkou na nádherné chvíle strávené v této úžasné zemi.