Vydejme se společně prozkoumat Katedrálu svatého Štěpána

Vydejme se společně prozkoumat Katedrálu svatého Štěpána 1

V srdci evropské metropole, která je známá svou bohatou historií a kulturou, stojí monument, jenž vyčnívá nad ostatními stavebními díly svou jedinečností a krásou. Tímto monumentem je Katedrála svatého Štěpána, nacházející se ve Vídni, hlavním městě Rakouska. Její existence je zapsána v historických knihách jako symbol vídně a duchovní centrum pro mnohé obyvatele i návštěvníky města. Katedrála byla zasvěcena svatému Štěpánovi, který je v křesťanství považován za prvního mučedníka.

TIP :  Jak cestovat po Vídni výhodně a ušetřit na vstupech do muzeí a různých atrakcí? Kupte si Vienna City card  a cestování po hlavním městě Rakouska bude pohodlnější! Karta Vienna Pass vám zase ušetří a umožní přednostní vstup až do 90 památek a atrakcí.

Tento fakt odráží hluboké duchovní kořeny, které katedrála v sobě ukrývá. Její architektura je směsicí několika stavebních stylů, převážně však gotiky, což dodává katedrále neopakovatelný vzhled. Při pohledu zvenčí upoutají pozornost zejména vysoké štíhlé věže a bohatě zdobené portály, které vítají věřící i turisty. Stavba katedrály začala ve 12. století a přes mnohé úpravy, rozšíření a rekonstrukce si uchovala svůj původní charakter až do dnešních dnů. V průběhu staletí se katedrála stala nejen místem bohoslužeb, ale i důležitým centrem společenského a kulturního života. V jejích zdech se odehrávaly korunovace, svatby a pohřby mnoha významných historických osobností.

Rezervujte si výhodnou vstupenku –  bez čekání ve frontě, kterou můžete kdykoliv bezplatně zrušit

Otevírací doba

Katedrála sv. Štěpána
Sobota 10:00 – 18:00
Neděle 10:00 – 18:00
Pondělí 10:00 – 18:00
Úterý 10:00 – 18:00
Středa 10:00 – 18:00
Čtvrtek 10:00 – 20:00
Pátek 10:00 – 18:00
Chrámové muzeum
Sobota 10:00 – 18:00
Neděle 10:00 – 18:00
Pondělí Zavřeno
Úterý Zavřeno
Středa 10:00 – 18:00
Čtvrtek 10:00 – 20:00
Pátek 10:00 – 18:00

Interiér katedrály je stejně působivý jako její exteriér. Návštěvníci jsou často ohromeni krásou vitráží, detailně zpracovanými sochami a oltáři, které jsou důkazem uměleckého mistrovství minulých století. Katedrála svatého Štěpána je také domovem mnoha uměleckých děl a relikvií, které představují neocenitelnou kulturní a duchovní hodnotu. Katedrála svatého Štěpána ve Vídni je bezesporu jedním z nejvýznamnějších památníků nejen ve Vídni, ale i v celém Rakousku. Její výjimečnost spočívá nejen v architektonické kráse, ale i v historickém a duchovním významu, který pro mnohé představuje. Stala se symbolem odolnosti a kontinuity ve měnícím se světě, a to jak pro Vídeň, tak pro celé Rakousko.

Vylepši si zážitek

Prozkoumej další možnosti vstupenek včetně prohlídek a městských karet.

Zjistit více