Zajímavá historie o paláci jménem Hofburg

Zajímavá historie o paláci jménem Hofburg 1

Palác Hofburg je místem, které se může pochlubit dlouhou a bohatou historií, která sahá daleko do minulosti. Tento monumentální komplex, nacházející se v srdci Vídně, Rakousko, byl po staletí centrem politické moci a domovem habsburské dynastie, která hrála klíčovou roli v evropské historii. S každým krokem po jeho dlážděných chodbách a každým pohledem na jeho impozantní fasády může návštěvník cítit ducha historie, který je zde stále živý.

Rezervujte si výhodnou vstupenku –  bez čekání ve frontě, kterou můžete kdykoliv bezplatně zrušit.

Pokyny

  • Sraz s průvodcem na místě setkání: před Raiffeisen Bank, 1010 Vídeň, Michaelerplatz 3 (3 minuty od stanice metra Herrengasse linky U3).
  • Dostavte se prosím 10 minut před začátkem prohlídky. Pokud se opozdíte, nebudete se moci zúčastnit prohlídky ani vám nebude vrácena částka.

 

TIP :  Jak cestovat po Vídni výhodně a ušetřit na vstupech do muzeí a různých atrakcí? Kupte si Vienna City card  a cestování po hlavním městě Rakouska bude pohodlnější! Karta Vienna Pass vám zase ušetří a umožní přednostní vstup až do 90 památek a atrakcí.

V průběhu času se Hofburg neustále rozšiřoval a transformoval, aby odrážel potřeby a vkus jeho obyvatel i celé habsburské monarchie. Od středověkých počátků, kdy byl založen jako pevnost, až po pozdní baroko a klasicismus, kdy byl rozšířen do své dnešní podoby, každá epocha přidala na jeho kráse a grandiozitě. Dnes je Hofburg nejen svědkem minulých věků, ale také domovem řady muzeí, knihoven a archivů, které uchovávají a představují bohaté dědictví habsburské monarchie.

Zajímavost, která nese jméno Palác Hofburg

Palácový komplex Hofburg zahrnuje několik významných budov a institucí. Mezi nejvýznamnější patří císařské apartmá, které poskytuje návštěvníkům jedinečný pohled do soukromého života habsburských panovníků, dále pak Svatohubertova kaple, která je mistrovským dílem sakrální architektury, a Španělská jezdecká škola, kde i dnes můžeme obdivovat tradiční jezdecké umění, které bylo kdysi vyhrazeno pouze aristokracii. Hofburg je také důležitým kulturním a politickým centrem současného Rakouska.

V jeho prostorách se nachází kancelář rakouského prezidenta, což zdůrazňuje jeho neustálou roli v politickém životě země. Kromě toho hostí celoročně řadu výstav, konferencí a kulturních akcí, které přitahují návštěvníky z celého světa. Historie paláce Hofburg je tedy příběhem o mocenských ambicích, uměleckém vkusu a politické vůli, které formovaly nejen podobu tohoto jedinečného komplexu, ale také osudy mnoha lidí, kteří v jeho stěnách žili, pracovali a tvořili. Je to příběh, který je stále otevřený, neboť Hofburg pokračuje v psaní nových kapitol své fascinující historie.

Vylepši si zážitek

Prozkoumej další možnosti vstupenek včetně prohlídek a městských karet.

Zjistit více