Z Alicante: návštěva Benidormu, Campella, hradu Guadalest

Z Alicante: návštěva Benidormu, Campella, hradu Guadalest 1

Alicante, město ležící na pobřeží Středozemního moře ve Španělsku, je známé svými krásnými plážemi, bohatou historií a kulturními památkami. Toto město je také významným turistickým centrem, které každoročně přitahuje tisíce návštěvníků z celého světa. Jedním z oblíbených výletních cílů pro turisty, kteří pobývají v Alicante, je návštěva hradu Guadalest. Tento historický hrad se nachází ve vnitrozemí, asi hodinu jízdy autem od Alicante, a je známý svou malebnou polohou a fascinující historií.

 Poznejte krásy měst a hradu Guadalest

Působivý středověký hrad. Sídlo je dodnes dokonale zachovalé. Z vrcholu hory je nádherný výhled na jezero!

Rezervujte si výhodnou vstupenku – Z Alicante do Benidormu, města Campello, návštěva hradu Guadalest, kterou můžete kdykoliv bezplatně zrušit.

 

Cesta z Alicante na hrad Guadalest

Cesta z Alicante na hrad Guadalest je sama o sobě zážitkem. Představte si, že opouštíte rušné ulice Alicante a vydáváte se na severovýchod směrem k Benidormu, což je další oblíbené turistické letovisko na pobřeží Costa Blanca. Benidorm, známý svými vysokými mrakodrapy a pulzujícím nočním životem, nabízí kontrast k historickému a klidnému prostředí, které vás čeká na hradě Guadalest. Jakmile projedete Benidormem, cesta vás zavede do vnitrozemí, kde se krajina dramaticky mění. Pobřežní scenérie ustupuje horským masivům a zeleným údolím, což poskytuje nádherné výhledy na okolní přírodu.

Městečko El Campello

Další zastávkou na vaší cestě může být městečko El Campello, které se nachází mezi Alicante a Benidormem. El Campello je známé svými krásnými plážemi a přístavem, který je ideálním místem pro krátkou přestávku, než se vydáte dále do vnitrozemí. Můžete si zde vychutnat oběd v jedné z místních restaurací, které nabízejí čerstvé mořské plody a další tradiční španělské pokrmy. Po této osvěžující zastávce pokračujete v cestě směrem k horám, kde se hrad Guadalest nachází.

Dramatičtější krajina

Jak se blížíte k Guadalestu, krajina se stává stále dramatičtější. Silnice se vine mezi kopci a údolími a nabízí úchvatné pohledy na okolní přírodu. Samotný hrad Guadalest je postaven na vrcholu skalního útesu, což mu dodává jeho charakteristický a impozantní vzhled. Toto strategické umístění poskytovalo obyvatelům hradu v minulosti výbornou obrannou pozici a dodnes nabízí návštěvníkům nádherné panoramatické výhledy na okolní krajinu.

Příjezd do Guadalestu

Po příjezdu do Guadalestu můžete zaparkovat auto na jednom z parkovišť na okraji města a vydat se na krátkou procházku do centra. Městečko Guadalest je malebné a plné úzkých uliček, které jsou lemovány obchůdky se suvenýry, kavárnami a restauracemi. Procházka těmito uličkami je jako cesta do minulosti, kde můžete obdivovat tradiční architekturu a nasávat atmosféru tohoto historického místa.

Hlavní atrakce- hrad Guadalest

Samotný hrad Guadalest je hlavní atrakcí oblasti. Hrad je přístupný přes úzký tunel vytesaný do skály, což samo o sobě představuje zajímavý zážitek. Jakmile projdete tímto tunelem, otevře se před vámi nádvoří hradu s výhledem na údolí a okolní hory. V hradu se nachází několik muzeí, která nabízejí pohled do historie a kultury oblasti, včetně muzea mučicích nástrojů a historického muzea Guadalest.

Vychutnání si nádherné přírody a klidu

Návštěva hradu Guadalest je nezapomenutelným zážitkem, který nabízí nejen možnost poznat část španělské historie, ale také možnost vychutnat si nádhernou přírodu a klid, který zde panuje. Cesta z Alicante přes Benidorm a El Campello na hrad Guadalest je ideální výlet pro ty, kteří chtějí objevovat skryté poklady regionu a zažít něco víc než jen typickou turistickou destinaci na pobřeží Costa Blanca.

 

Vylepši si zážitek

Co můžeš podniknout v Alicante? Podívej se na další možnosti doporučených zážitků!

Z Alicante: Guadalest, Altea a vodopády Algar