Alicante: 6hodinová plavba katamaránem na ostrov Tabarca

Alicante: 6hodinová plavba katamaránem na ostrov Tabarca 1

Alicante, malebné město na pobřeží Středozemního moře ve Španělsku, je známé svými nádhernými plážemi, působivou architekturou a bohatou historií. Jednou z nejpopulárnějších aktivit, kterou si návštěvníci tohoto regionu mohou užít, je plavba katamaránem na nedaleký ostrov Tabarca. Tato šestihodinová exkurze nabízí jedinečný pohled na přírodní krásy a kulturní dědictví oblasti, a proto je vyhledávaným zážitkem pro turisty i místní obyvatele.

Vyzkoušejte plavbu a obdivujte úchvatné výhledy

Objevte krásy pobřeží Alicante na této plavbě katamaránem. Obdivujte úchvatné výhledy od začátku až do konce, uvidíte impozantní ostrov Tabarca a vychutnáte si lahodné nápoje a domácí jídlo.

Rezervujte si výhodnou vstupenku – na Alicante: 6hodinová plavba katamaránem na ostrov Tabarca, kterou můžete kdykoliv pohodlně online bezplatně zrušit.

 

Začátek plavby

Plavba začíná v přístavu Alicante, který se nachází v srdci města. Přístav je živým místem, kde je možné spatřit různé typy lodí, od malých rybářských člunů až po luxusní jachty. Katamarán, na který se nalodíte, je prostorné plavidlo, které nabízí pohodlné sezení a dostatek prostoru pro všechny cestující. Před vyplutím posádka poskytne krátkou instruktáž o bezpečnostních opatřeních a o programu plavby, což zajistí, že každý cestující bude mít během cesty příjemný a bezpečný zážitek.

Obdivování

Jakmile katamarán vypluje z přístavu, naskytne se nádherný výhled na město Alicante. Pohled na historické budovy, jako je například hrad Santa Bárbara, který se tyčí nad městem, je skutečně impozantní. Z moře je také vidět moderní architektura a rozlehlé pláže, které jsou charakteristické pro tuto oblast. Jak se loď vzdaluje od pobřeží, cestující mohou obdivovat tyrkysové vody Středozemního moře, které jsou pro tuto část světa typické.

Užívání si

Cesta na ostrov Tabarca trvá přibližně tři hodiny, během nichž si cestující mohou užívat slunce na palubě, osvěžit se v baru s nápoji nebo se jen tak ponořit do klidné atmosféry moře. Posádka katamaránu často poskytuje zajímavé informace o okolí, včetně historie ostrova Tabarca a jeho významu pro region. Ostrov Tabarca je jediným obydleným ostrovem v provincii Alicante a je známý svou bohatou historií, která sahá až do dob pirátů a korzárů.

Příjezd na ostrov Tabarca

Po příjezdu na ostrov Tabarca mají cestující možnost vystoupit a prozkoumat tento malebný kousek země. Ostrov je poměrně malý, což umožňuje snadnou pěší prohlídku. Návštěvníci mohou obdivovat historické budovy, jako je stará pevnost, kostel a několik muzeí, která nabízejí pohled do minulosti ostrova. Tabarca je také známá svou přírodní rezervací, která chrání místní mořský život a nabízí vynikající podmínky pro šnorchlování a potápění. Křišťálově čistá voda kolem ostrova je domovem mnoha druhů ryb a jiných mořských živočichů, což z něj činí ideální místo pro milovníky podmořského světa.

Vychutnání obědu

Po prohlídce ostrova si mohou návštěvníci vychutnat oběd v jedné z místních restaurací, které nabízejí čerstvé mořské plody a tradiční španělské pokrmy. Typickým jídlem, které by si návštěvníci neměli nechat ujít, je caldero, což je místní varianta paelly s rybami a rýží, připravovaná podle tradičních receptů. Po obědě mají cestující čas na odpočinek na pláži, kde si mohou užívat slunce a moře, než se vrátí na katamarán.

Cesta zpět do Alicante

Cesta zpět do Alicante je ideální příležitostí k relaxaci a vychutnání si posledních pohledů na nádherné přírodní scenérie. Když se katamarán blíží k přístavu, cestující mohou obdivovat západ slunce nad městem, což je dokonalý závěr celého výletu. Šestihodinová plavba katamaránem na ostrov Tabarca je nejen příležitostí k objevování nových míst, ale také k relaxaci a úniku od každodenního shonu, což z ní činí nezapomenutelný zážitek pro každého, kdo navštíví Alicante.

 

Vylepši si zážitek

Co můžeš podniknout v Alicante? Podívej se na další možnosti doporučených zážitků!

Alicante: Výlet lodí a parasailing s drinkem