Z Alicante i Elche do vinařství: Zažijte tapas a vína

Z Alicante i Elche do vinařství: Zažijte tapas a vína 1

Vydejte se na nezapomenutelnou cestu plnou chutí a vůní, která vás zavede z rušných ulic Alicante a Elche do malebných vinařských oblastí regionu Valencie. Tato kulinářská odysea vám nabídne jedinečnou příležitost prozkoumat bohatou gastronomickou tradici východního Španělska a zároveň se ponořit do světa vynikajících místních vín.

Vydejte se poznat jedinečný gastronomický zážitek

Gastronomický zážitek Tapas a vína Rádi bychom vám představili naše vinařství, jeho historii, rodinnou tradici a kouzlo. Můžete se s námi seznámit, ochutnat naše vína a porozumět vinařství.

Rezervujte si výhodnou vstupenku – Z Alicante i Elche do vinařství: Zažijte tapas a vína, kterou můžete kdykoliv pohodlně online bezplatně zrušit.

 

 

Začátek cesty: Alicante a Elche

Vaše dobrodružství začíná v živém přímořském městě Alicante, které je známé svou impozantní pevností Santa Bárbara tyčící se nad městem. Procházejte se po promenádě Explanada de España lemované palmami a vychutnejte si první ochutnávku místních tapas v některé z tradičních restaurací v historickém centru. Nezapomeňte ochutnat speciality jako „pulpo a la gallega“ (chobotnice po galicijsku) nebo „pimientos de padrón“ (smažené zelené papričky).

Pouhých 23 kilometrů jihozápadně od Alicante leží město Elche, proslulé svým palmovým hájem, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Zde můžete obdivovat více než 200 000 datlovníků a zároveň si dopřát další gurmánský zážitek. Vyzkoušejte místní specialitu „arroz con costra“ (rýže zapečená s vejci a klobásou) nebo „dátiles rellenos“ (plněné datle).

Cesta do vinařských oblastí

Z Elche se vydejte na sever do vnitrozemí, kde se rozprostírají rozsáhlé vinice. Region Valencie je domovem několika významných vinařských oblastí, z nichž každá má svůj jedinečný charakter a terroir. Navštivte například oblast Utiel-Requena, která je známá produkcí červených vín z odrůdy Bobal, nebo oblast Alicante, kde se pěstuje tradiční odrůda Monastrell.

Návštěva vinařství

Během své cesty navštivte několik místních vinařství, kde se seznámíte s procesem výroby vína od pěstování hroznů až po lahvování. Mnohá vinařství nabízejí komentované prohlídky, během kterých se dozvíte o historii vinařství v regionu, místních odrůdách a jedinečných metodách výroby. Neopomeňte ochutnat různé druhy vín, od svěžích bílých přes ovocná růžová až po plná červená.

Tapas a víno: Dokonalé spojení

Vrcholem vaší cesty bude bezpochyby párování místních vín s tradičními tapas. Navštivte některou z venkovských restaurací nebo vinných barů, kde vám nabídnou širokou škálu malých pokrmů perfektně se hodících k různým druhům vín. Vyzkoušejte klasické kombinace jako Manchego sýr s červeným vínem Tempranillo nebo grilované krevety s bílým vínem Verdejo.

Závěr cesty

Když se budete vracet zpět do Alicante nebo Elche, budete mít hlavu plnou nezapomenutelných vzpomínek na chutě a vůně, které jste během své cesty objevili. Tato gurmánská výprava vám poskytla hluboký vhled do bohaté kulinářské tradice regionu Valencie a ukázala vám, jak důležitou roli hraje víno v místní kultuře a gastronomii.

Turistická karta jménem Valencia

Ať už jste milovník vína, nadšenec do jídla nebo prostě jen zvědavý cestovatel, tato cesta z Alicante a Elche do vinařských oblastí vám nabídne jedinečný zážitek, který spojuje to nejlepší ze španělské kuchyně a vinařství. Je to cesta, která potěší všechny vaše smysly a zanechá ve vás touhu vrátit se a objevovat další skryté poklady tohoto fascinujícího regionu.

 

Vylepši si zážitek

Co můžeš podniknout v Alicante? Podívej se na další možnosti doporučených zážitků!

Alicante: Pub Crawl, party jako místní!