Pokud jste z chudého kraje, sem raději nejezděte

Pokud jste z chudého kraje, sem raději nejezděte 1

Každý výlet něco stojí, ale v těchto zemích utratíte nejvíce peněz. Viz pokračování žebříčku nejdražších zemí světa, kde turisté musí sáhnout hluboko do kapsy. Pokud jste zmeškali první část, je to: Do těchto zemí můžete jít pouze s plnou peněženkou.

 
m-alpske-jezero-rakousko-3560

10. Rakousko
Můžeme být rádi, že do Rakouska to máme hned „za rohem“. Cestování letadlem k našim západním sousedům totiž patří k nejdražším na světě. Jedna noc v hotelu vás tam vyjde v průměru 3 200 Kč.

 
italie

9. Itálie
I do „Itálie“ je výhodnější jet po zemi. V hotelu vás nechají přespat za 4 300 Kč.

 
10974_43623_svedsko_1_u2

8. Švédsko
Na sever poletíte docela levně, ale tam šetření končí. Za noc v průměrném hotelu zaplatíte 4 000 Kč a i stravování a pohonné hmoty ve Švédsku jsou dražší ve srovnání se zbytkem světa.

 
Copenhagen (Nyhavn district) in a sunny summer day

7. Dánsko
Další severská země oškubávají ještě více. Potraviny a služby v Dánsku jsou výrazně dražší než v jiných zemích. Za noc hotelu necháte přibližně 3 700 Kč.

 
izrael-chram-skaly

6. Izrael
Přesto, že jde o zemi na Blízkém východě, jsou zde pohonné hmoty jedny z nejdražších na světě. Hotel zde vychází na jednu noc kolem 5 200 Kč.

 
6.6

5. Norsko
Potraviny a služby v této Skandinávské zemi jsou druhé nejdražší na celém světě. Dokonce pohonné hmoty jsou dražší už jen v Turecku. Ale letenky vás nevyjdou na hodně. Za jednu noc v hotelu zaplatíte do 3 900 Kč.

 
australie-8

4. Austrálie
Letenky na tento osamělý kontinent jsou mezi nejdražšími na světě. Jedna noc v hotelu u protinožců vás vyjde okolo 4 200 Kč. Nejvíce zde ale necháte za služby a potraviny, ty mají v Austrálii nejdražší na světě.

 
2006-francie_10

3. Francie
Top trojku nejdražších destinací otevírá Francie. Za noc ve stylovém hotelu zaplatíte přibližně 5 500 Kč a na levné letenky zapomeňte.

 
anglie-1

2. Spojené království
Letět do Británie nedoporučujeme. Letenky do Spojeného království jsou nejdražší na světě. Pokud se přece jen rozhodnete prohlédnout si britská oblaka zblízka, potěší vás alespoň levnější ubytování v hotelu. Jedna noc tam stojí přijatelných 3 400 Kč.

 
03_vesnice

1. Švýcarsko
Na vrcholu tohoto žebříčku jiná země ani nemohla být. Letenky jsou jedny z nejdražších na světě a potraviny se službami na tom nejsou jinak. Jedna noc v hotelu vám odčerpá 6 000 Kč.

Tak co, troufnete si na některou z těchto nejdražších lokalit? Nebo se vyberete na místa, kde se nebudete muset tlačit s hejny turistů?