Nejoblíbenější místa španělského Alicante a jeho okolí

Nejoblíbenější místa španělského Alicante a jeho okolí 1

Alicante, půvabné přístavní město na východním pobřeží Španělska, je oblíbenou turistickou destinací, která láká návštěvníky svou bohatou historií, nádhernými plážemi a živou atmosférou. Toto město, ležící v srdci Costa Blanca, nabízí širokou škálu atraktivních míst a aktivit pro všechny typy cestovatelů.

Městské atrakce

Jedním z nejznámějších symbolů Alicante je hrad Santa Bárbara, tyčící se majestátně na vrcholu hory Benacantil. Tento impozantní pevnostní komplex, jehož historie sahá až do 9. století, poskytuje návštěvníkům nejen fascinující pohled do minulosti, ale také dechberoucí panoramatické výhledy na město a Středozemní moře. Prohlídka hradu je skutečným zážitkem, při kterém se můžete procházet po starobylých hradbách, objevovat tajemné chodby a obdivovat architektonické prvky z různých historických období.

V centru města stojí za návštěvu Staré město (El Barrio), které okouzluje svými úzkými uličkami, barevnými fasádami domů a malebnými náměstíčky. Tato čtvrť je plná autentických tapas barů, tradičních restaurací a malých obchůdků, kde můžete ochutnat místní speciality a nakoupit suvenýry. Procházka po dlážděných ulicích El Barria vás přenese do atmosféry dávných časů a umožní vám pocítit pravou esenci španělského životního stylu.

Alicante: soukromá pěší prohlídka na míru

Pláže a pobřeží

Alicante se může pochlubit několika nádhernými plážemi, z nichž nejznámější je Playa del Postiguet. Tato městská pláž, lemovaná palmovou promenádou Explanada de España, nabízí zlatavý písek, čisté moře a výbornou infrastrukturu. Je ideálním místem pro relaxaci, vodní sporty nebo jen pro příjemnou procházku podél břehu.

Pro ty, kteří hledají klidnější prostředí, je skvělou volbou pláž San Juan, ležící severně od centra města. Tato dlouhá, široká pláž s jemným pískem a pozvolným vstupem do moře je oblíbená mezi místními obyvateli i turisty. Podél pláže se táhne promenáda s řadou restaurací, kaváren a barů, kde si můžete vychutnat osvěžující nápoj nebo typické španělské pokrmy s výhledem na moře.

Okolí Alicante

Okolí Alicante nabízí mnoho zajímavých míst k objevování. Jedním z nich je malebné městečko Altea, ležící asi 50 kilometrů severně od Alicante. Toto půvabné místo je známé svými bílými domky, úzkými uličkami a modrou kopulí kostela Virgen del Consuelo. Altea je oblíbeným cílem umělců a bohémů, kteří zde nacházejí inspiraci v krásné architektuře a poklidné atmosféře.

Další pozoruhodnou destinací v blízkosti Alicante je ostrov Tabarca, jediný obydlený ostrov ve Valencijském společenství. Tento malý ostrov, kdysi útočiště pirátů, dnes láká návštěvníky svými křišťálově čistými vodami, malebnými plážemi a bohatým podmořským životem. Ostrov je ideálním místem pro šnorchlování, potápění nebo jen pro relaxaci na klidných plážích daleko od městského ruchu.

Turistická karta jménem Valencia

Pro milovníky přírody a outdoorových aktivit je skvělou volbou návštěva přírodního parku Sierra de Mariola. Tento rozlehlý horský masiv nabízí nádherné scenérie, bohatou flóru a faunu a síť turistických stezek různé obtížnosti. Procházka nebo cyklistický výlet tímto parkem vám umožní objevit skryté vodopády, starobylé ledové jámy a dechberoucí vyhlídky na okolní krajinu.

Gastronomie a kultura

Alicante a jeho okolí je také rájem pro milovníky jídla. Region je známý svou vynikající středomořskou kuchyní, ve které hrají hlavní roli čerstvé mořské plody, rýže a lokální zelenina. Nemůžete vynechat ochutnávku tradičního pokrmu paella, který má v této oblasti své kořeny. Kromě toho stojí za vyzkoušení místní speciality jako arroz a banda (rýže s rybím vývarem) nebo horchata (osvěžující nápoj z tygřích ořechů).

Kulturní život v Alicante je bohatý a pestrý. Město hostí mnoho festivalů a oslav během celého roku, z nichž nejvýznamnější jsou Hogueras de San Juan. Tento tradiční svátek, který se koná koncem června, zahrnuje stavbu a následné pálení obřích papírových soch, pouliční průvody, ohňostroje a lidové veselice. Je to jedinečná příležitost zažít autentickou španělskou kulturu a tradice na vlastní kůži.

Alicante a jeho okolí tak nabízí perfektní mix historických památek, přírodních krás, gastronomických zážitků a kulturních událostí. Ať už hledáte relaxaci na plážích, dobrodružství v horách, nebo ponoření se do bohaté historie a kultury, tato oblast španělského pobřeží má co nabídnout každému návštěvníkovi.

Alicante: Výlet po ferratě v Redovanu