Co v Alicante navštívit?

Co v Alicante navštívit? 1

Alicante, půvabné španělské město ležící na pobřeží Costa Blanca, nabízí návštěvníkům širokou škálu zajímavých míst a aktivit. Toto historické město s bohatou kulturou a příjemným středomořským klimatem láká turisty z celého světa svou jedinečnou atmosférou a rozmanitostí atrakcí.

Historické památky

Jednou z nejvýznamnějších dominant města je hrad Santa Bárbara, tyčící se majestátně na vrcholu hory Benacantil. Tento impozantní hrad, jehož historie sahá až do 9. století, nabízí návštěvníkům nejen fascinující pohled do minulosti, ale také dechberoucí výhled na město a Středozemní moře. Prohlídka hradu vás provede různými historickými obdobími a umožní vám obdivovat architekturu z různých epoch.

V centru města stojí za návštěvu katedrála San Nicolás de Bari, nádherný příklad barokní architektury ze 17. století. Její mohutná kupole a bohatě zdobený interiér jsou skutečným svědectvím uměleckého mistrovství té doby. Nedaleko katedrály se nachází bazilika Santa María, nejstarší aktivní kostel ve městě, jehož gotická fasáda kontrastuje s barokním interiérem.

Muzea a galerie

Milovníci umění by neměli vynechat návštěvu Muzea současného umění (MACA), které se pyšní rozsáhlou sbírkou děl 20. století, včetně prací Picassa, Dalího a Miróa. Pro ty, kteří se zajímají o místní historii a kulturu, je ideální volbou Archeologické muzeum provincie Alicante (MARQ), které nabízí interaktivní expozice mapující dějiny regionu od pravěku až po současnost.

Pláže a příroda

Alicante je proslulé svými nádhernými plážemi. Nejznámější z nich, Playa del Postiguet, se nachází přímo v centru města a nabízí zlatavý písek a křišťálově čisté moře. Pro ty, kteří hledají klidnější prostředí, je ideální volbou pláž San Juan, rozprostírající se severně od města. Tato dlouhá pláž s jemným pískem a pozvolným vstupem do moře je oblíbeným místem pro relaxaci a vodní sporty.

Milovníci přírody ocení návštěvu přírodního parku El Hondo, který se nachází nedaleko města. Tento mokřad je domovem mnoha druhů ptáků a nabízí návštěvníkům možnost pozorovat divokou přírodu v její přirozené kráse.

Gastronomie a noční život

Alicante je také rájem pro gurmány. Město je známé svou vynikající středomořskou kuchyní, kde hlavní roli hrají čerstvé mořské plody, rýže a lokální zelenina. Návštěvníci by měli určitě ochutnat tradiční paellu nebo fideuà, místní specialitu podobnou paelle, ale připravovanou s nudlemi místo rýže.

Večer ožívá čtvrť El Barrio, historické centrum města, kde najdete množství barů, restaurací a nočních klubů. Tato čtvrť je ideálním místem pro ochutnávku tapas a vychutnání si místních vín v autentické atmosféře.

Alicante: Pub Crawl, party jako místní!

Závěr

Alicante nabízí návštěvníkům perfektní mix historie, kultury, přírody a moderního životního stylu. Ať už hledáte relaxaci na plážích, poznávání historie, umělecké zážitky nebo gurmánské dobrodružství, toto španělské město má co nabídnout. S jeho příjemným klimatem a přátelskou atmosférou je Alicante ideální destinací pro nezapomenutelnou dovolenou v každém ročním období.

V čem spočívá kouzlo španělského Alicante?