Co nejvíce láká turisty v Alicante?

Co nejvíce láká turisty v Alicante? 1

Alicante, město ležící na východním pobřeží Španělska, je jedním z nejvýznamnějších turistických cílů v oblasti Costa Blanca. Toto malebné město nabízí návštěvníkům širokou škálu atrakcí a zážitků, které přitahují turisty z celého světa. Jednou z hlavních věcí, které lákají turisty do Alicante, je jeho příjemné středomořské klima. Mírné zimy a horká léta s průměrnou teplotou kolem 18 °C v zimě a až 30 °C v létě zajišťují ideální podmínky pro celoroční návštěvu. Slunečné dny a modrá obloha vytvářejí perfektní prostředí pro odpočinek na pláži nebo prozkoumávání města.

Nejkrásnější sluneční pláže v Evropě

Když už mluvíme o plážích, Alicante se může pochlubit některými z nejkrásnějších písečných pláží v Evropě. Pláž Postiguet, nacházející se přímo v centru města, je oblíbená jak mezi turisty, tak místními obyvateli. Jemný zlatý písek a čisté vody Středozemního moře lákají ke koupání, slunění a vodním sportům. Pro ty, kdo hledají něco klidnějšího, je tu pláž San Juan, rozprostírající se na několik kilometrů severně od centra města. Tato pláž nabízí široký prostor pro všechny, kteří touží po odpočinku a relaxaci mimo rušné městské prostředí.

Historická a kulturní atraktivita města

Historická a kulturní atraktivita Alicante je dalším důvodem, proč turisti toto město tak hojně navštěvují. Dominantou města je hrad Santa Bárbara, majestátně se tyčící na vrcholu hory Benacantil. Hrad nabízí úchvatný výhled na celé město a pobřeží. Jeho historie sahá až do 9. století, kdy byl postaven Araby, a během staletí byl několikrát přestavován a rozšiřován. Dnes je hrad přístupný veřejnosti a nabízí nejen historickou expozici, ale také prostor pro různé kulturní akce.

Město bohaté na kulturní akce a festivaly

Kromě historických památek je Alicante také městem bohatým na kulturní události a festivaly. Mezi nejznámější patří slavnost Las Hogueras de San Juan, která se koná každoročně v červnu. Tato slavnost, plná ohňostrojů, hudby a tance, oslavuje letní slunovrat a je jednou z nejdůležitějších událostí v kalendáři města. Turisté mají možnost zažít autentickou španělskou atmosféru, ochutnat místní gastronomii a užít si pestrý program, který zahrnuje průvody, koncerty a tradiční rituály.

Ráj pro milovníky gastronomie

Alicante je také rájem pro milovníky gastronomie. Město nabízí širokou škálu restaurací a barů, kde mohou návštěvníci ochutnat typické španělské pokrmy. Mezi nejoblíbenější patří pokrmy z mořských plodů, jako jsou paella a tapas, které jsou připravovány z čerstvých surovin přímo z moře. Místní trhy, jako je Mercado Central, nabízejí nejen čerstvé potraviny, ale také možnost ochutnat různé speciality přímo od producentů.

Sportovní aktivity

Pro ty, kdo hledají aktivní dovolenou, nabízí Alicante řadu možností pro sportovní aktivity. Kromě vodních sportů, jako je windsurfing nebo potápění, mohou návštěvníci využít turistických tras v okolních horách nebo si zahrát golf na jednom z mnoha golfových hřišť v okolí. Město je také ideálním výchozím bodem pro výlety do okolních měst a přírodních rezervací, jako je například ostrov Tabarca, který je známý svými korálovými útesy a bohatou podmořskou faunou.

Prohlídka pobřeží Alicante-elektrokolo, rybník Román, šnorchlování

Přátelská atmosféra a pohostinnost místních obyvatel

V neposlední řadě je třeba zmínit přátelskou atmosféru a pohostinnost místních obyvatel, která přispívá k celkovému dojmu z návštěvy Alicante. Město je známé svou otevřeností a vstřícností vůči turistům, což z něj činí ideální destinaci pro rodinné dovolené, romantické pobyty či dobrodružné výlety. V kombinaci s bohatou nabídkou ubytování, od luxusních hotelů po útulné penziony, je Alicante destinací, která má co nabídnout každému návštěvníkovi.