Poprvé ve španělském Alicante: Jak se zde orientovat?

Poprvé ve španělském Alicante: Jak se zde orientovat? 1

Alicante je jedním z těch míst, které v sobě skrývá kouzlo španělského temperamentu, nádherné pláže a fascinující historické památky. Když se člověk poprvé ocitne v tomto půvabném městě na pobřeží Středozemního moře, může být snadno ohromen množstvím věcí, které je zde možné vidět a zažít. Pokud se poprvé ocitnete v tomto pulzujícím městě, je důležité vědět, jak se zde orientovat, abyste mohli co nejlépe využít svůj čas a užít si vše, co Alicante nabízí.

Pochopení jeho geografického rozložení

První krok k úspěšné orientaci v novém městě je vždy pochopení jeho geografického rozložení. Alicante se nachází na jihovýchodním pobřeží Španělska a je hlavním městem provincie Alicante v autonomním společenství Valencie. Město je rozloženo kolem přístavu a rozprostírá se podél pobřeží, což znamená, že mnoho jeho hlavních atrakcí je snadno dostupných pěšky. Přístav samotný je jedním z hlavních orientačních bodů, kde se nachází množství restaurací, obchodů a míst k odpočinku, a také je ideálním místem k zahájení vaší prohlídky města.

Turistická karta jménem Valencia

Hrad Santa Bárbara

Když mluvíme o orientačních bodech, nelze opomenout hrad Santa Bárbara, který se majestátně tyčí nad městem na vrcholu hory Benacantil. Tento středověký hrad nabízí nejen fascinující pohled do historie, ale také nádherný výhled na celé město a okolní krajinu. Pokud se chcete lépe zorientovat, hrad je skvělým místem, odkud můžete získat přehled o rozložení města. Pro pěší turisty je dostupný několika stezkami, ale pohodlnější možností je využít výtah, který je umístěn přímo u pláže Postiguet.

Explanada de España

Dalším klíčovým bodem, který by neměl uniknout vaší pozornosti, je Explanada de España, známá také jako Esplanáda Španělska. Tato elegantní promenáda je lemována palmami a zdobena více než šesti miliony mozaikových dlaždic, které tvoří vlnitý vzor, a je jedním z nejznámějších symbolů Alicante. Procházka po Esplanádě je ideální způsob, jak nasát atmosféru města, pozorovat místní obyvatele a turisty, a zároveň si užít výhled na moře.

Dopravní systém v Alicante

Dopravní systém v Alicante je dobře rozvinutý, což vám umožní pohodlně se pohybovat po městě i jeho okolí. Místní autobusová doprava je spolehlivá a pokrývá většinu městských čtvrtí. Pokud plánujete cestovat mimo město, například do nedalekých plážových letovisek nebo do historického města Elche, můžete využít také vlaky a tramvaje, které jsou efektivní a relativně levné. Pro ty, kteří preferují větší flexibilitu, je k dispozici několik autopůjčoven, které nabízejí širokou škálu vozidel.

Alicante Tourist Card

Další zajímavou možností je Alicante Tourist Card, která je výhodná pro turisty plánující intenzivní poznávání města. Tato karta nabízí neomezené cestování po dobu 2448 nebo 72 hodin, s cenami od 13 EUR za 24 hodin až po 18 EUR za 72 hodin. Kartu lze zakoupit pouze v kanceláři TAM poblíž zastávky Mercat, což je důležité mít na paměti při plánování cest.

Doprava ve španělském Alicante

Ubytování v Alicante

Pokud jde o ubytování, Alicante nabízí širokou škálu možností, které vyhovují různým preferencím a rozpočtům. Od luxusních hotelů s výhledem na moře po útulné penziony a cenově dostupné hostely v centru města, každý si zde najde to své. Doporučuje se ubytovat se co nejblíže k centru, abyste měli snadný přístup k hlavním atrakcím a mohli si užít večerní procházky po městě, které se v noci proměňuje v živé centrum plné barů a restaurací.

 

  • Vyberte si ze široké nabídky ubytování v malebném španělském městečku Alicante to, které se Vám nejvíce líbí a dle dostupných možností vyhovuje

 

Gastronomické speciality

Kromě historických a kulturních památek je Alicante také známé svými gastronomickými specialitami. Místní kuchyně, která je ovlivněna středomořskou polohou, nabízí širokou škálu chutí a vůní. Nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako je paella, která je v této oblasti velmi populární, nebo různé druhy mořských plodů, které jsou čerstvě ulovené a připravované s místními ingrediencemi.

Závěrem

Alicante je město, které nabízí nespočet možností pro objevování a zážitky. Ať už jste milovníkem historie, přírody, gastronomie nebo jednoduše hledáte místo k odpočinku na pláži, toto město má co nabídnout. S trochou plánování a otevřenou myslí se můžete rychle zorientovat a začít si užívat všechny krásy a radosti, které Alicante přináší.

Čím se liší Alicante od ostatních španělských měst?