Řešení problémů v práci: Udělejte ze sebe blbce

Řešení problémů v práci: Udělejte ze sebe blbce 1

Zdá se to jako něco úplně zvrácené. Proč byste se měli tvářit jako hlupák na místě, kde máte prokazovat své schopnosti? Protože vám to může pomoci zvládnout problematické situace a vylepšit si reputaci. Kdy je výhodné zapřít svůj intelekt?

Když vidíte prostor pro zlepšení
Zdá se vám, že věci by se mohli i jinak, ale když to šéfovi na rovinu, nadšený nebude. Zkuste něj tuto metodu: „Mohli byste si, prosím, se mnou projít tento projekt do hloubky, abych s ním dokázal lépe pracovat?“ To by neměl odmítnout.

Během vysvětlování můžete občas nabídnout své nápady na zlepšení a možná to nebude nutné, neboť pochopíte, že projekt je vymyšlený dobře.

 
Unhappy man with head in hand on white background

Když máte komunikovat s těžkou povahou
Ach, ti „úžasní“ nadřízení, kteří s oblibou zadávají práci v pátek odpoledne. Zkuste na ně takový manévr: „V mém plánu nic takového není. Něco mi ušlo během porady? „Nebo pokud se někdo přiživuje na vaší práci, můžete zkusit říci toto:“ Netušil jsem, že myslíme stejně. “

Když se vám něco nelíbí
Na poradě někdo vysloví nejhorší návrh, jaký jste kdy slyšel. Ale nemůžete hned nahlas říci: „To je špatné!“ Raději se zakousněte do jazyka a požádejte autora nápadu, ať vám blíže objasní svůj záměr. Možná mu během detailnějšího vysvětlování i bez vaší pomoci „dojde“, že tudy cesta nevede.

 
dreamstime_11016560-550x319

Když se šíří klepy
Určitě se u vás často zastavují kolegové a ptají se na váš názor na „kuloární“ novinky. Pokud jste mistrem v diplomacii, tak se z toho umíte dostat s noblesou. Pokud nepatříte k takovým šťastlivcům, je lepší nezapojovat se do drbání.

Pokud odpovíte „Bez komentáře …“ nebo „Raději bych o tom nemluvil …“ budete působit, že máte na to názor, ale nechcete se o něj podělit (což může vést ke drbům o vás). Používejte jednoduché: „To mě asi obešlo, „a zůstanete nestranní.