Land Rover v Ženevě představí exkluzivní dvoudveřový model

Land Rover v Ženevě představí exkluzivní dvoudveřový model 1

Limitovanou edici 999 kusů budou montovat ručně, odkazovat má na původní Range Rover.

GAYDON. Britská automobilka se rozhodla oslavit své sedmdesáté výročí ve velkém stylu. Rok 2018 teprve začal a už jsme se dočkali třetí novinky.

Po limitované edici Land Rover Defender Works V8 přichází další model, který také vznikne pouze v omezeném počtu. Je jím Range Rover SV Coupé -luxusní dvoudveřové SUV-kupé.

Nepůjde však o SUV s klesající střechou, jakou používá BMW X6 nebo Mercedes-Benz GLC Coupe. Tento Range Rover si zachová tradiční hranaté tvary.

Oproti běžným SUV však bude mít o jeden pár dveří méně. V kombinaci s typickým tvarem by měl odkazovat na původní Range Rover z roku 1970, který se poprvé světu představil právě v dvoudveřové verzi.

Vyrábět se bude v anglickém Warwickshire, kde sídlí divize Special Vehicle Operations. Ta se specializuje na ty nejluxusnější a nejvýkonnější vozy Jaguar a Land Rover, na svědomí má například Jaguar XE SV Project 8.

Z Range Roveru SV Coupé se vyrobí pouze 999 kusů, každý z nich bude montován ručně. Cena zatím známa není, stejně ani finální podoba. Zatím jsme se dočkali pouze jedné fotografie interiéru s odlišnou barvou předních sedadel. Premiérově se dvoudveřový Range Rover světu ukáže 6. března na autosalonu v Ženevě.