Elton John potvrdil, že připravuje poslední světové koncertní turné

Elton John potvrdil, že připravuje poslední světové koncertní turné 1

Loni musel umělec odříct několik koncertů.

Britský skladatel, pianista a zpěvák Elton John (70) ve středu v souladu s očekáváním oznámil, že se s fanoušky hodlá rozloučit na asi 300 koncertech v rámci posledního tři roky trvajícího světového turné „Farewell, Yellow Brick Road“ Tour.

Po jeho ukončení v roce 2020 hodlá dát definitivně tečku za svou koncertní uměleckou činností.

Priority se změnily

Podle vlastních slov se změnily jeho priority, více času by chtěl strávit s rodinou, jeho děti budou mít v době ukončení dráhy osm a deset let.

V neděli 28. ledna vystoupí stále populární umělec na jubilejním 60. galavečeru udělování amerických hudebních cen Grammy po boku zpěvačky Miley Cyrusová a převezme si ocenění President ‚s Merit Award.

V květnu ukončí šestileté hostování v Las Vegas.

Rozhodl se

Umělec zveřejnil na své internetové stránce neúplnou větu: „Konečně jsem se rozhodl, že moje budoucnost …“

Rodák z londýnského Pinner v anglickém hrabství Middlesex, vlastním jménem Reginald Kenneth Dwight, nahrál desítky úspěšných alb.

S jeho nosiči zvukových záznamů se prodalo kolem 300 milionů exemplářů.

Elton John, který je nositelem titulu sir uděleného britskou královnou, je kromě dalších ocenění laureátem pěti amerických prestižních cen Grammy, pěti cen Brit Awards, ale i Oscara, Zlatého glóbu, ceny Tony zda Ceny Kennedyho centra.

Zrušil několik koncertů

Před pěti lety se v žebříčku hudebního magazínu Billboard v TOP 100 nejvlivnějších hudebních umělců umístil jako třetí za Beatles a Madonnou, tedy nejvyšší mezi mužskými sólovými interprety.

Elton John si loni během turné v Jižní Americe přivodil životu nebezpečnou bakteriální infekci, takže krátce po návratu letadlem musel být hospitalizován na jednotce intenzivní péče a byl nucen odříct několik koncertů. Jeho onemocnění označili odborníci za neobvyklé a nebezpečné.

Umělec však už v předchozích letech měl čas od času zdravotní problémy, mimo jiné se srdcem.

Muž, který se otevřeně hlásí ke své bisexualitě, žije od roku 1993 se svým mezitím manželem Davidem Furnishem, se kterým vstoupili do společného manželství v první den povolení takového vztahu ve Velké Británii v roce 2014. Dvojice žije s dvěma syny v Los Angeles.