Otam Millennium 80HT elegantní a rychlá super jachta

Otam Millennium 80HT elegantní a rychlá super jachta 1

 

 

Italský výrobce Otam začal v kategorii super jachet čeřit vodu od minulého roku, kdy představil 35-metrovou jachtu Gipsy. Millennium 80 HT je další luxusní jachtou, spadající do modelové řady Millennium. Nakolik dosahuje maximální rychlosti kolem 54 uzlů, je ďábelsky rychlá.

Jachta dostala do vínku elegantní trup s nízkým profilem. Jde o jednoduchý profil, bez jakýchkoliv křivek nebo propracovaných vnějších konstrukcí. Díky svým tvarem vyzařuje dynamiku a rychlost.

Otam upravuje všechna svá plavidla způsobem, aby co nejvíce vyhovovaly zákazníkům. V tomto případě se vlastník rozhodl namísto čtyř konvenčních motorů použít dvojici motorů MTU M94, které spolu generují 2 600 koní. Nižší počet motorů znamená více prostoru pro interiéru, což umožnilo navrhnout dvě apartmány pro majitele namísto jednoho, spolu s VIP kabinou, oddělenou kuchyní a dvěma kajutami pro posádku. Paluba byla navržena způsobem, aby se z ní dalo dostat velmi rychle do apartmánu.

Interiér je moderní a nadčasový. Použité byly přírodní teakové podlahy, lakované ebenové dřevo s prvky z pochromované oceli a koberce z hedvábí. Celkový pocit z materiálů je dokonalý. Oblast pod pevnou střechou je místem, kde super jachta skutečně exceluje. Se zadním kokpitem je propojena posuvnými dveřmi, což umožňuje propojení s velkým venkovním prostorem nebo přeměnu na uzavřený salonek. Na zadní straně se po stranách nacházejí dva salónky, zatímco vpředu, hned naproti kormidlu jsou umístěny chladničky na víno, lednice a sporáky. Občerstvení se proto nemusí vždy připravovat pouze v profesionální kuchyni situované v kajutě.

Otam je jedním z mála výrobců, kteří pochopili, že to, co jachtu prodává, není pouze technika a dobře navržené podlahy či skříně. Použité zde byly kvalitní a silné zvukově izolační materiály (s dvojitou tloušťkou izolace), úkolem kterých je izolovat strojovnu od apartmánů. Při plném provozu generátoru a puštěné klimatizaci dosahuje hlučnost pouze 44 dB, což je mnohem méně než v případě běžných plavidel. Otam Millennium 80 HT bude poprvé představena v září, na festivalu jachet v Cannes.