Technologický gigant začal s masivním propouštěním

Technologický gigant začal s masivním propouštěním 1

Technologická společnost Intel před časem oznámila, že začne hromadně propouštět své zaměstnance. O práci od té doby přišlo více než 12,000 lidí na celém světě, což představuje zhruba 11 procent dosavadní pracovní síly obra na poli technologií.

Když přicházejí lidé o práci, něco není v pořádku. A přestože přesné důvody rozsáhlých propouštění v Intelu neznáme, je jasné, že společnost neprožívá nejlepší období. Ještě na konci roku 2015 bylo ve firmě zaměstnáno 107,300 lidí, ale drastické čistky jistě všechno změní. Vlna propouštění by měla mít dvě fáze.

Společnost Intel patří mezi nejznámějších výrobců čipů do počítačů. Kdo by neznal jejich procesory? Problémy se objevily v době, kdy firma nedokázala přenést úspěch ze sféry stolních počítačů do oblasti smartphonů či tabletů, které klasické „pc-čka“ nahrazují ve stále větší míře.

Zisky z výroby a prodeje čipů představovaly až 60 procent celkových příjmů, nelze se proto divit, že hvězda kdysi populární korporace klesá stále níže a níže. Jak to však již bývá zvykem, odnese si to především obyčejný člověk.