Doby, kdy se na hotelové restaurace hledělo jako na poslední útočiště nebo záložní plán, jsou ty tam. Dnes ultraluxusní zařízení lákají hosty na michelinské restaurace, které nabízejí mimořádné prostředí a špičkovou kuchyni. Zde uvádíme 10 oblíbených hotelových restaurací z celého světa, které mají jedno společné: jsou to úžasné podniky světové úrovně, které Vás ohromí fanstastickou gurmánskou kuchyní.
Epicure, Le Bristol Paris, Francie
Hotel Le Bristol Paris je baštou gastronomické dokonalosti vybudovanou na hodnotách skutečného řemeslného umu, se 3 michelinskými hvězdičkami udělenými jeho exkluzivní restauraci Epicure. Oslavovaný šéfkuchař Éric Frechon zde vytvořil chrám gastronomie, který je naprosto francouzský. Jeho makarony plněné černými lanýži, artyčoky a kachní foie gras gratinované s vyzrálým parmazánem představují nezapomenutelný pokrm, za kterým lidé přijíždějí Paříže zdaleka.
Akční nabídka ubytování: Le Bristol Paris
.
The Bazaar, SLS Beverly Hills, USA
Příhodně nazvaný The Bazaar je tapisérií kouzelných zážitků nacházející se na krytém náměstíčku, které navrhl Philippe Starck. Od kouřících koktejlů po nápadité tapas, jako jsou naložené olivy, průkopnické výtvory vedoucího šéfkuchaře José Andrése naznačují, proč jsou nazývány kulinářským uměním. Bazaar přináší dobrodružství pro smysly, kdy kombinuje moderní španělské tapas s avantgardními lahůdkami v odvážné a mnohostranné atmosféře, kde nic není nemožné. (Poznámka: restaurace je údajně zavřená)
Akční nabídka ubytování: SLS Hotel, a Luxury Collection Hotel, Beverly Hills
.
Bougainville, Hotel Twentyseven, Amsterdam
Restaurace Bougainville, kterou vede šéfkuchař Tim Golsteijn, holandská rodící se hvězda, se nachází v Amsterdamu v seznačním novém TwentySeven Hotelu. Podnik je destinací sám o sobě, kdy nabízí jedinečný gastronomický zážitek doplněný o elegantní prostředí a panoramatický výhled na náměstí Dam. Menu nabízí tradiční evropskou kuchyni s mírnými vlivy Latinské Ameriky a Dálného východu. Víno osobně vybírá specialista Lendl Mijnhijmer, který získal cenu Trophee Henriot 2018, která jej označila za nejlepšího sommeliera v Nizozemsku. 10 originálních hotelů v Amsterdamu
Akční nabídka ubytování: Hotel Twentyseven
.
Waku Ghin, Marina Bay Sands, Singapur
Nejvyhledávanější stoly v singapurském ikonickém hotelu Marina Bay Sands se nacházejí v restauraci Waku Ghin šéfkuchaře Tetsuyi Wakudy. Ten je považován za jednoho z nejlepších ve svém oboru v Austrálii, kdy předvádí svůj kulinářský vkus kombinováním nejčerstvější australské sezónní produkce s francouzským kulinářským uměním a s prezentací v japonském https://www.topmagazine.cz/japonsko-pro-milovniky-jidla/ stylu. Můžete si zde dát marinované krevety botan s mořským ježkem a kaviárem ossetra a japonský steak ohmi wagyu z prefektury Šiga s wasabi a citrusovou sójovou omáčkou.
Akční nabídka ubytování: Marina Bay Sands
.
Felix, hotel Peninsula Hong Kong, Čína
Daleké výhledy na dramatickou scenérii Hongkongu upoutají pozornost hostů v restauraci Felix ve 28. patře hotelu Peninsula, kterou vytvořil avantgardní designér Philippe Starck. Okna od podlahy ke stropu hledí na neonové panorama města, lodě ve Victoria Harbour a na rušný nákupní okrsek Kowloon. Současné menu obsahuje čerstvé sezónní pokrmy, jako je krabí salát a tuňákový tatarák s pampeliškovým salátem, pomalu přepravovaného mořského okouna s pěnou z černých krevet a grilované australské jehně.
Akční nabídka ubytování: The Peninsula Hong Kong
.
The Livingstone Room, The Victoria Falls Hotel, Zimbabwe
Klasická elegantní The Livingstone Room v edvardiánském stylu, kompletně zrekonstruovaná v roce 2013, má 120 míst k sezení a otevřeno pouze na večeře. Opulentní restaurant se nachází v části Victoria Falls Hotelu, která byla vybudována v letech 1914-1917. Přitom stále stanovuje měřítko pro kvalitní restauraci v Africe a nabízí menu ala carte a sedmichodové degustační menu. To zahrnuje např. kuřecí rillettes s tymiánem, slaninou a estragonem, květákové piccalilli a pekanový chléb.
Akční nabídka ubytování: Victoria Falls Hotel
.
GB Roof Garden, Grande Bretagne Hotel, Athény, Řecko
Restaurace GB Rooftop se nachází na střešním patře Grande Bretagne Hotelu, takže nabízí ničím nerušené výhledy na Akropoli, kopec Lykavittos a parlament. Menu vyzařuje „novou středomořskou kuchyni“, kterou vytváří šéfkuchař Asterios Koustoudis se svým týmem. Metoda „pomalého vaření“ (mnoho hodin při nízké teplotě) nachází své dokonalé vyjádření v gastronomických lahůdkách šéfkuchaře, přičemž vynikající suroviny a zpracování se odrážejí v každém soustu.
Akční nabídka ubytování: Grande Bretagne Hotel
.
Altitude Restaurant, Shangri-la Hotel, Sydney, Austrálie
Okna od podlahy ke stropu v Altitude Restaurant v 36. patře Shangri-la Hotelu skýtají vynikající výhledy na Sydney Harbour spolu s nejlepší současnou australskou kuchyní. Lahodné výtvory z kuchyně v Altitude mají za cíl přenést jídlo na vyšší úroveň pomocí nápaditých pokrmů, které si hrají s texturami, teplotami a kontrasty, ale mají ladící chutě. Vrchol představuje svíčková z japonského černého dobytka Wagyu podávaná s hovězími líčky dušenými s hruškami, červenou řepou, dýní, pastinákem a lilkem glazovaným s misem.
Akční nabídka ubytování: Shangri-la Hotel
.
Dinner by Heston Blumenthal´s, hotel Mandarin Oriental London, Velká Británie
Dinner by Heston Bluemnthal’s, inspirována fascinací historickou gastronomií jejího šéfkuchaře Hestona Blumenthala, je jedna z nejoslavovanějších restaurací světa a najdete ji v Londýně. Nápad se objevil už na konci 90. let, kdy se myšlenka restaurace Dinner zrodila z Blumenthalova okouzlení luxusními zmrzlinami podávanými na konci 19. století, představením tudorovského kulinářského zážitku a pokrmy, které se objevují v Alence v říši divů od Lewise Carrolla.
Akční nabídka ubytování: Mandarin Oriental London
.
Out Of The Blue, resort Soneva Fushi, Maledivy
Snad nejlepší jídlo vůbec najdete v soukromém ostrovním resortu Soneva Fushi na Maledivách. Úžasná dvoupatrová stavba nad vodou ukrývá 5 jedinečných restaurací, bar a sklep. Hosté si zde mohou pochutnat na výtvorech předních šéfkuchařů z celého světa v klidném prostředí. Nejexkluzivnější v Out Of The Blue je „Once Upon a Table“ (foto), stůl ve tvaru podkovy pro 8 osob nabízející intimní prostředí při jídle. V průběhu roku zde působí mnoho špičkových světových šéfkuchařů.