D’une ile, který založili majitelé legendární restaurace Septime v Paříži, je rájem pro milovníky dobrého jídla. Nachází se v bukolické miniaturní vesničce ze 17. století jen něco přes 2 hodiny cesty od města a nabízí útulnou atmosféru. Zahrnuje pouze 10 pokojů rozmístněých v 5 budovách v komplexu, který navíc leží na svahu kopce ve francouzském národním parku Le Perche. Bujnou zeleň budete mít hned za dveřmi v teplých měsících a zasněžené borovice v chladnějších měsících. Za chladných dnů můžete využít saunu s portálovými okny.
Dekor je rustikální a minimalistický, s bílými stěnami, dřevem a stropy z trámů, starožitnými vanami na nožičkách a s krby. Kolem je řada přírodních prvků včetně zeleninové zahrádky, která produkuje část surovin pro restauraci v místě. K dispozici je dobře cenově dostupné, sezonou inspirované menu prix fixe se snídaněmi, obědy a večeřemi. Jídlo je ze 75 % vegetariánské a čerpá suroviny z místních farem a trhů. Očekávat můžete pokrmy, jako jsou saláty z blistrovaných rajčat v létě, jablečné galetky na podzim a fazole dušené ve vývaru v zimě. Vinný lístek pak představuje pečlivý výběr od malých francouzských výrobců vína, kteří se zaměřují na přírodní a biodynamická vína.
Hotel se umístil mezi nejlepšími hotely v Evropě pro rok 2022.
Francouzská kuchyně: jak došlo k tomu, že vládne všem ostatním