Pokud bydlíte v New Yorku, jste na půli cesty k možnosti ochutnat tu nejluxusnější zmrzlinu, jaká byla kdy vyrobena. K tomu zbývajících 1000 dolarů v kapse a máte vyhráno. Představujeme vám Golden Opulence Sundae.
Tuto jedinečnou lahůdku si můžete vychutnat pouze v restauraci, kterou zbožňují všechny slavné a bohaté osobnosti Ameriky. Sídlí v přepychové čtvrti Upper East Side na Manhattanu a jejím majitelem je od jejího založení v roce 1954 Stephen Bruce. Umělecké dílo v podobě zmrzlinového poháru bylo vytvořeno na počest padesátého výročí podniku Serendipity 3 a dokonce i po 12 letech je stejně žádané. Svědčí o tom i fakt, že Golden Opulence Sundae si zákazník musí objednat 48 hodin předem.
Celé tajemství luxusního dezertu je nejen v surovinách, ale i ve způsobu jeho podávání. V křišťálovém poháru ozdobeném plátky 23 karátového jedlého zlata jsou uloženy 3 kopečky zmrzliny z tahitské vanilky. Ty jsou dochucené zrníčky z vanilkového lusku z Madagaskaru a každý kopeček je ještě zvlášť obalený ve zlatém plátku. Zmrzlina je pak politá nejdražší čokoládou na světě s názvem Amedei Porcelana a ochucená kandovaným ovocem dováženým z Paříže. Navrch uloží tvůrce dezertů mandle máčené v jídlem 23-karátovém zlatě, kousky Chuao čokolády, která se vyrábí z čokoládových zrn vypěstovaných ve Venezuele na pobřeží Karibiku, a marcipánové třešně. Šperkem zmrzlinového poháru je cukrový květ od Rona Ben-Israela. Výroba jediné orchideje zabere tomuto cukrářskému géniovi až 8 hodin. Aby toho nebylo málo, je na vrstvě zmrzliny a zlata uložená drobná miska s exkluzivním Grand Passion kaviárem. Ještě poslední poprašek zlatých lupínků na závěr a dezert zapsán do Guinessovy knihy rekordů jako nejdražší zmrzlina na světě můžete okusit přiloženou 18 karátového zlata lžičkou s diamanty.