Z TALÍŘE BOHATÝCH #2: NEJDRAŽŠÍ DEZERT NA SVĚTĚ

Z TALÍŘE BOHATÝCH #2: NEJDRAŽŠÍ DEZERT NA SVĚTĚ 1

V manhattanském podniku Serendipity 3, kam směřují první kroky všech návštěvníků Velkého jablka, podávají ten nejdražší dezert na světě. Je vyroben z několika druhů čokolády a dekorovaný jedlým zlatem.

O Serendipity 3 jsme už ve FreshMagazine psali. Tato nepřehlédnutelná restaurace na Upper East Side nabízí zmrzlinový pohár se zlatem, neslané kaviárem a kandovaným ovocem z Paříže, který získal Guiness titul nejdražší zmrzliny na světě. Luxusní paleta dezertů však tímto skvostem nekončí. Nejdražší položkou na seznamu je Frrrozen Haute Chocolate.

Dezert zapsán do Guinessovy knihy rekordů pro jeho astronomickou cenu byl vytvořen ve spolupráci s klenotnictví Euphorian New York. Podávaný je v krystalové poháru, který má na spodní části náramek z 18 karátového zlata a 1-karátového bílých diamantů. Tímto však přepych nekončí. Na konzumaci Frrrozen Haute Chocolate totiž dostanete zlatou lžičku se vsazenými diamanty v barvě čokolády. Její designování trvalo celé tři měsíce a po dojedení dezertu si ji můžete vzít s sebou domů.

Uvnitř křišťálu je výstelka z 23-karátového zlata plátků, do které je uložen chlazený čokoládový krém. Ten je vyroben z 28 druhů čokolády a 14 z nich patří mezi ty nejdražší na světě. Nahoře je obrovská porce kvalitní šlehačky s jedlými švýcarskými zlatými vločkami. Jako pozornost vám na zlatou tác uloží i pralinku La Madeline au Truffle. Cena za necelých 500 gramů čokoládových kuliček je přibližně 2 600 dolarů. Nevyrovná se však celkové ceně Frrrozen Haute Chocolate, kterou si můžete vychutnat za rekordních 25 000 dolarů.